User Tools

Site Tools


public:8078_issue:exchange_mail_level_ews_backup_please_assign_mailbox_search_role_to_this_user

Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

Both sides previous revision Previous revision
public:8078_issue:exchange_mail_level_ews_backup_please_assign_mailbox_search_role_to_this_user [2020/09/18 16:11]
edward.chan
public:8078_issue:exchange_mail_level_ews_backup_please_assign_mailbox_search_role_to_this_user [2020/11/18 12:33] (current)
edward.chan
Line 1: Line 1:
-===== ISSUE: User \"​Administrator\" ​does not have permissions to list mailbox. Please assign \"​Mailbox Search\"​ role to this user. Message from Office 365: The application is missing a linked account for RBAC roles, or the linked account has no RBAC role assignments,​ or the calling users account is logon disabled ​(MS Exchange mail level (EWS) backup) =====+===== ISSUE: User does not have permissions to list mailbox (MS Exchange mail level (EWS) backup) =====
  
 <​html>​ <​html>​
Line 25: Line 25:
 ===== Problem Description ===== ===== Problem Description =====
 <​html>​ <​html>​
-When performing a MS Exchange 2013/​2016/​2019 ​mail level (EWS) backup, where the <​b>"​Mailbox Search"</​b>​ role has already assigned to the user account used to login to MS Exchange, the following error message is received in the backup report:+When performing a MS Exchange 2013 / 2016 / 2019 (EWS) mail level backup, the following error message is received in the backup report:
  <​br>​  <​br>​
  <​table border="​0"​ cellpadding="​0"​ cellspacing="​0"​ width="​850">​  <​table border="​0"​ cellpadding="​0"​ cellspacing="​0"​ width="​850">​
Line 98: Line 98:
   </tr>   </tr>
  </​table>​  </​table>​
 +
 +Note: The Mailbox Search role has already been assigned to the user account used to login to the Exchange server.
  
 </​html>​ </​html>​
Line 104: Line 106:
 ===== Cause ===== ===== Cause =====
 <​html>​ <​html>​
-This error can occur if the username used to login to the MS Exchange 2013/​2016/​2019 server does not contain the domain, ​for example just using <b>administrator</​b> ​instead of the correct username format <​b>​administrator@mail-server.com</​b>​.+This issue can occurs ​if the "username" ​used to login to the Exchange 2013 / 2016 / 2019 server does not contain the domain. &​nbsp;​For example, using administrator instead of the correct username format <​b>​administrator@mail-server.com</​b>​.
 </​html>​ </​html>​
  
Line 110: Line 112:
 ===== Resolution ===== ===== Resolution =====
 <​html>​ <​html>​
-<font color=black>​To resolve the issue, ​please ​refer to the following steps.<​font>  ​+<font color=black>​To resolve the issue, refer to the following steps.<​font>  ​
 <ol> <ol>
 <li> <li>
Line 123: Line 125:
  
 <li> <li>
-<font color=black>​Update the MS Exchange username using the correct formate.g. <b>administrator@mail-server.com</b><​font>  ​+<font color=black>​Update the MS Exchange username using the correct format ​(e.g. administrator@mail-server.com)
 <br> <br>
 <br> <br>
 +<img style="​width:​55%"​ src="​http://​wiki.ahsay.com/​lib/​exe/​fetch.php?​media=public:​8078_ews.png">​
 +<​font>  ​
 </li> </li>
-<img style="​width:​55%"​ src="​http://​wiki.ahsay.com/​lib/​exe/​fetch.php?​media=:​public:​8078_issue:​8078_ews.png">​ 
-<br> 
- 
 </ol> </ol>
  
public/8078_issue/exchange_mail_level_ews_backup_please_assign_mailbox_search_role_to_this_user.txt · Last modified: 2020/11/18 12:33 by edward.chan